Simen Fostås

1. bass, cigaritt, cognitt, fraværsfører, arkivar

Dramatikeren Simen Fostås studerer Drama og teater på det meget enkle grunnlag at hans O store mål her i livet er å bli en gammel, hyggelig, tedrikkende, allvitende hustekniker på Trøndelag Teater. Da er det klart man må innom Pirum, men den egentlige grunnen er at han rett og slett er en skikkelig gammel mann i en alt for ung kropp. Hodet hans henger fortsatt litt igjen i forrige millennium, men man kan da ikke la slike trivialiteter ødelegge et flott liv. Fostås er også av den oppfatning at det synges for lite, og hvis du møter ham på riktig dag, er det svært synlig at han utøver det standpunktet. Videre vil han gjerne spesifisere at det synges for lite på norsk! Som Øystein Sunde sa: "Hvis du har noe å fortelle, kan du være så god å gjøre det på norsk. Hvis du ikke har noe å fortelle, da skal du få lov til å gjøre det på engelsk."

Fostås har spilt sax, piano, gitar, bass, trommer, trompet og kazoo, og sunget i kor i mange år. Dessuten har han drevet med scenekunst i mange former og det var en liten periode han var sikker på at jeg skulle bli kunstfotograf. Det gikk over.

Når de greske guder trekker fram de største idrettstalentene jordkloden har brakt fram, kan det hende at Simen er en mann de trekker fram. Selv om det muligens er litt usannsynlig. Én gang satt han i badstua i fire og en halv time. Om den var varm? Ikke egentlig, nei. Var det slitsomt? Ja. Veldig. Simen har ingen andre herdersbeviser.

Da Simen var fire år gammel, gikk han alene til barnehagen kun iført bleie, støvler og t-skjorte, og ingen i barnehagen syntes det var det minste merkelig før foreldrene mine ringte for å si fra at jeg kom til å komme for sent, fordi han hadde gått bort.

Da han flyttet på hybel for første gang, gikk vinteren, og så kom våren, grillværet og mangelen på grill for en dag. Følgelig gikk han til nærmeste utsalgssted for den typen ting (omtrent fire kilometer unna), og kjøpte en søt, liten gassgrill. Og trillet den tilbake til hybelen. Hele vegen. I ei handlevogn.

Avslutningsvis ønsker Simen å nevne (for dem det måtte gjelde) at han har 120 centimeter bred seng, drøyt 60 kilogram vinylplater og en mengde skills i kaffebryggerverket, til tross for at han ikke drikker kaffe.Tilbake