Tobias Korsmoe

1. bass, bryggemester, varanboardvokter, rabitt

Kruttønna Tobias Korsmoe er sjette utskudd i en søskenflokk på sju dverger fra Fagerstrand på Oslofjordens fjongeste utvekst: Nesodden. I familiekjære omgivelser brant moroklumpen av sine tidlige år med et mangfoldig idrettslig engasjement for fotball, håndball, innebandy, judo, bryting, boksing og ballett ved festlige anledninger. Stor matglede, usjenert fremtoning og en evne til å snylte pølser fra spandable naboer, ga han også en naturlig soveromsplass nærmest kjøkkenet. Teatersport skulle til slutt vise seg å trumfe samtlige aktiviteter for den lille humørkula. Denne lidenskapen henspeiles i dag i Tobias’ velutviklede prateorgan, romslige kroppsbygning og luftige kroppsspråk. Ballspill er for lengst byttet ut med lommetennis, da han i følge seg selv er farligst på korte avstander.

At Tobias skulle ende i Trondheim kan sees på som en ren tilfeldighet, eventuelt som en sannsynlighet hvis du har studiepoeng i statistikk og vet hvor dårlig Tobba er til å kaste mynt. Utfallet blir likevel det samme. Med gryende optimisme og et sugerør i statskassa seilte unge Korsmoe til Dragvoll og et årsstudium i Latin. Entusiasmen for kasus døde dessverre raskt til fordel for et utagerende rockeliv ved Studentersamfundet. Da Tobias etter et halvår ble tatt opp blant de ullkledde rabagastene i Pirum, var ordboka for lengst reist på ferie og sugerøret knukket. Dermed fulgte en faglig migrering mot studier i antikk historie. Vedvarende tusjede ansiktskaligrafier og stødig promille over båt- og kjøregrense lar seg tydeligvis bedre kombinere med slikt, skal vi tro Korsmoe.

Skulle du ha spørsmål om Ayia Napa eller bruk av innestemme, prøv for all del ikke å besøke Tobias i Håkon Herdebreis Veg 2. Han ligger sannsynligvis og snorker på sofaen til Simon, Henrik Winther, eller et unevnelig sted på søndre sideloft. iPaden har han glemt i Tromsø, men kanskje treffer du blink likevel om du skriver til Tobiaskorsmoe(snabela)gmaildåttkåmm.Tilbake